Akotec Nederland

 

S-Energy is tevens importeur van Akotec collectoren. Het betreft een zusje van de bekende S-Power collectoren. Beide collectormerken komen voort uit het initiatief van het Akotec Gesellschaft. Dit is een samenwerkingsverband van diverse technici en aanverwante bedrijven, waar het gaat om volledig vacuümtechniek voor zonneboilers. Binnen dit Gesellschaft is meer dan 35 jaar ervaring in deze zonneboilertechniek.

In 2018 heeft Akotec een MEGA collector ontwikkeld, waarmee omvangrijke energielevering uit daglicht kan worden gerealiseerd. De collector is speciaal gemaakt voor warmtenetten en grote industriële bedrijfsprocessen. De collector is voorzien van 78 High Tech volledig vacuüm heatpipes. De buizen liggen opgesloten in een metalen bak, die tevens dient als reflector. Het geheel wordt af fabriek compleet voorgemonteerd aangeleverd, waardoor de bouw van een groot collectorveld binnen zeer korte tijd kan zijn gerealiseerd. 

De MEGA collector  heeft een verzamelleiding in de collector met een diameter van maar liefst 64 mm. De collector kan met 3 verschillende typen solarbuis worden uitgevoerd. Met deze collector kunnen zeer grote solarthermische energievelden worden gerealiseerd met een minimale hoeveelheid leidingwerk, waardoor het energieverlies in leidingwerk tot een minimum kan worden beperkt. Met dit type collector kan tot 500 m2 gekoppeld collectoroppervlak op slechts 1 hoofdleiding worden aangesloten.

De solarthermische volledig vacuümbuizen kunnen worden gekozen in afschakeltemperaturen van 120 - 160 graden Celsius. De buizen zijn hagelbestendig conform DIN EN 9806:2013 en voldoen daarmee ruimschoots aan de strenge Oostenrijkse en Zwitserse richtlijnen voor glazen solarthermische buizen.

S-Energy Nederland kan u vrijblijvend voorzien van gedetailleerde informatie over deze collector en reeds gerealiseerde grootschalige projecten.