Zonneboilers - S-Power

S-POWER NEDERLAND

S-Power GmbH is fabrikant van High End zonneboilers. Deze zonneboilers zijn gemaakt van de beste kwaliteit materialen. Hierdoor is er nagenoeg geen sprake van veroudering en levert een S-Power zonneboiler zelfs na 20 jaar nog volop energie. Het unieke aan dit merk zit in het volledig vacuüm van de solarbuizen. Er kan geen zuurstof bij de zonabsorber komen. S-Power heeft op  het door haar ontwikkelde systeem een wereldpatent en is meervoudig prijswinnaar. S-Energy Nederland is importeur van S-Power in Nederland.
 

S-POWER Heatpipe systeem

De Heatpipe heeft een zogenaamde 'droge aanbinding', wat wil zeggen dat de warmtedragende vloeistof NIET door de buis loopt, maar uitsluitend door de hoofdleiding waar de Heatpipe is ingestoken. In de Heatpipe zelf zit een kleine beetje vloeistof die door het opnemen van warmte overgaat in gas. Het gas stijgt op in de buis en geeft de warmte af aan de hoofdleiding. Hierdoor koelt de buis af, waardoor het gas overgaat in vloeibare toestand. Het proces herhaalt zich. De Heatpipe moet dus onder een zekere hoek worden opgesteld. Het voordeel is dat de buizen eenvoudig en zonder lekken kunnen worden gewisseld.

 

S-POWER Direct Flow systeem

Bij de Direct Flow buizen werkt het anders. Door deze buizen loopt direct de warmtedragende vloeistof. Buizen wisselen kan dus alleen maar als de installatie onder niveau wordt gebracht. De warmtedragende vloeistof wordt rondgepompt, waardoor deze buizen ook vlak op een dak kunnen liggen of juist tegen een muur. Dit geeft mooie design mogelijkheden. Op de website www.s-power.de/nl vindt u meer informatie en referenties.

 

S-POWER Vlakpanelen systeem

Naast de unieke volledig vacuümbuizen heeft S-Power ook vlakpanelen. Deze vlakpanelen zijn geventileerd, waardoor ze niet kunnen beslaan. Het beslaan van vlakpanelen heeft een negatief effect op het rendement. S-Power vlakpanelen hebben hier geen last van. Daarnaast is de glasplaat speciaal geslepen, waardoor het licht zo optimaal mogelijk op de absorber wordt gericht. Het zalu niet verbazen dat ook deze panelen uitstekend rendement geven. Veel meer dan andere vlakpanelen.

 

S-POWER Tankcollector systeem

Speciaal voor vakantiewoningen is er de S-Power tankcollector. Deze collector wordt gevuld met water, dat wordt verwarmd met behulp van Heatpipes. Het is een complete set in 2 varianten. Er is een set met 150 liter waterbuffer en eentje met 200 liter waterbuffer. Het systeem kan extra worden uitgevoerd met een elektrische verwarmingsstaaf om zeker te zijn van een bepaalde watertemperatuur. De tankcollectoren worden ook veelvuldig toegepast in warme landen.