Elektriciteit

S-Energy Nederland werkt aan een update van haar website. Deze webpagina is momenteel onder constructie.

Elektriciteit en zonnepanelen

Bij elektriciteit en duurzaamheid denken wij meestal automatisch aan zonnepanelen. PV panelen, zoals zonnepanelen ook worden genoemd, worden al jarenlang fors door de overheid gestimuleerd met behulp van diverse subsidieregelingen. Helaas komt er geleidelijk een einde aan die subsidies en is er feitelijk alleen nog de BTW teruggaaf over. Om deze teruggaaf te kunnen incasseren moet je als 'ondernemer' bij de overheid zijn geregistreerd. Maar wil je wel als ondernemers geregistreerd staan en zijn zonnepanelen überhaupt wel interessant? Er zijn veel meer mogelijkheden om fors te besparen.

De kostenverdeling van uw energierekening

Bij de meeste huishoudens en bedrijven is verwarming de grootste kostenpost! De elektriciteitsnota betreft slechts 20% van de totale energiekosten. De kernactiviteit van S-Energy Nederland is daarom solarthermie > warmte uit het daglicht halen. De meeste mensen geven maar liefst 49% van de totale energiekosten uit aan warmte! Alleszins de moeite waard om juist hierin te investeren. Bovendien heeft de overheid riante subsidies voor solarthermie. S-Energy Nederland heeft als enige in Nederland een ruime keuze aan verschillende soorten èn merken zonneboilers. Het plaatje hieronder laat de verdeling van de energiekosten zien.

Besparen op uw elektriciteitsverbruik [1]

Op uw stroomrekening besparen kan ook door middel van solarthermie! In uw woning is de wasmachine en vaatwasser een grote stroomvreter. Koud water moet door elektriciteit worden opgewarmd tot de gewenste temperatuur. Als je de koudwater toevoer laat vervangen door een warmwater toevoer, die het warme water van de solar thermie-installatie krijgt, dan hoeft de wasmachine of vaatwasser veel minder - of zelfs helemaal niet - te verwarmen met behulp van elektriciteit. Dit geeft een enorme besparing op de stroomkosten.

Besparen op uw elektriciteitsverbruik [2]

Elke avond brandt er licht bij u thuis. Gemiddeld vertegenwoordigt dit licht 15% van de totale energiekosten! Kijken we nog even naar het plaatje van de verdeling van de energiekosten, dan zien we dat 20% van de kosten elektriciteit bedraagt. Dus 15% daarvan betreft kosten voor verlichting en 5% is de rest (wasmachine, vaatwasser, etc). Om uw elektriciteitsverbruik omlaag te brengen, is investeren in LED verlichting een verstandige keuze. LED verbruikt gemiddeld 70-80% minder elektriciteit.

Heeft u nog gloeilampen, dan zal ook dit een enorm verbruik zijn. Zelfs al zijn het spaarlampen bij u thuis, dan nog is overstappen naar LED verstandig. LED verlichting heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Was het eerder heel koel, ongezellig licht, tegenwoordig kun je hele sfeervolle LED verlichting kopen. Dimbaar of niet, eigenlijk kan alles en zelfs meer dan dat, want er zijn ook lampen die je qua kleur kan aanpassen naar je gemoed, dus van koel naar warm. S-Energy Nederland is dealer van SEGULA, een topmerk als het gaat om sfeerlicht. Voor elk type armatuur is er een LED lamp verkrijgbaar.